Thursday, 14 May 2009

LALA TUMIS LADA

1)lala di cuci bersih kemudian di tos.

2) Tumbukkan 8 ulas bawang putih brsama 6biji cili api.Tumbuk bior lumat.....

3) Tumiskan bawang putih dan cili api yang dah di tumbuk tadi bersama dengan bawang besar yang di cincang halus dan 3 sudu cili boh.Tumis biar garing dan wangi.Masukkan juga sedikit sos tiram,sos cili dan sos tomato.


4) Setelah agak garing dan pecah minyak,masukkan lala tadi serta gaul dengan api yang agak kuat.Tak perlu di kacau terlalu lama.Agak dah masak padamkan api..hehehe




Tadaaaaaaaaaaaa......ni lah hasilnya..wow! boleh tahan
(ceh puji diri sendiri hehehe)



2 comments:

IXORAROXI said...

masa akak baca postings ni, lala tu dah tinggal kulit je kan :D

kakzie said...

hehehe..kulitnya je besor kak..isinya ciput jer